suomenmarsalkka.fi
YLE

Miksi elokuva on tehty Keniassa?

Kirjoittaja Toimitus. kirjoitettu - Kysymykset ja vastaukset

Julkaistu elokuu 16, 2012 +

Ensinnäkin halusimme tarjota suomalaisyleisölle jotain uutta ja ennen näkemätöntä.  Halusimme luoda Mannerheimista erilaisen tulkinnan ja tuottaa uusia näkökulmia meille niin myyttisestä hahmosta. Adaptoimalla Gustaf Mannerheimin tarinan kenialaiseen kulttuuriin pääsimme kurkistamaan sankarimyytin taakse ilman poliittista ja historiallista painolastia. Koko hankkeen tavoitteena on päivittää käsitystämme sankaruudesta ja tarkastella omaa kulttuuriamme toisesta näkökulmasta. Joskus on matkustettava kauas nähdäkseen lähelle.

Kenia on myös kasvava ja innovatiivinen elokuvateollisuuden maa, jossa on paljon elokuvateollisuuden ammattilaisia. Elokuvien tuottaminen on myös edullista Suomen oloihin verrattuna.

Elokuvan kielet ovat swahili ja englanti.

Tietoja kirjoittajasta Toimitus

Elokuvan tekeminen on monipolvinen prosessi, jonka aikana saattaa tapahtua yllättäviäkin käänteitä. Tämän sivuston tarkoitus on pitää katsojat mukana Suomen Marsalkka -elokuvan tuotannossa käsikirjoitusvaiheesta lopulliseen tuotteeseen asti. Toimitus jakelee tietoa tekijöiltä yleisöille, mutta myös päin vastoin: Jos sinulla on kysymyksiä, näkemyksiä tai ideoita niin ota rohkeasti yhteyttä! Yhteystiedot etusivun ylä- ja alalaidassa.

Selaa arkistoa kirjoittajalta